7 redenen om een Nederlandse uitvaartverzekering af te sluiten

Waarom steeds meer moslims kiezen voor een uitvaartverzekering in Nederland

uitvaartverzekering islam

Het verzorgen van een islamitische begrafenis brengt hoge kosten met zich mee. Of het nou om een uitvaart naar het land van herkomst gaat of hier in Nederland; de uitvaartkosten variëren van €5000 tot wel €15.000. Veel moslims zijn verzekerd bij een uitvaartvoorziening in het land van herkomst. Toch kiezen steeds meer moslims voor een uitvaartverzekering in Nederland. lassurance.nl legt uit waarom:

1. Wellicht toch begraven willen worden in Nederland?
Veel moslims lopen rond met dit dilemma, en willen de optie in de toekomst openhouden. Door jezelf te verbinden aan een buitenlandse uitvaartvoorziening, is begraven worden in het land van herkomst vrijwel de enige optie. Want kies je dan toch voor een begrafenis in Nederland, dan krijg je een ontoereikende vergoeding.

Een Nederlandse uitvaartverzekering keert daarentegen wel een vergoeding uit die alle kosten dekken. Bovendien kan je de hoogte van dit bedrag zelf bepalen.

2. Eeuwige grafrust nu mogelijk in Nederland.
Een eeuwige grafrust is een belangrijke voorwaarde voor moslims om in Nederland begraven te worden. Er zijn tegenwoordig steeds meer begraafplaatsen in Nederland die een x aantal plekken met eeuwigdurende grafrecht ter beschikking stelt. Met een uitvaartverzekering kan je deze kosten dekken.

3. Dichtbij familie.
Immigranten zijn door de jaren heen hier in Nederland gesetteld en hebben minder (directe) familieleden wonen in hun land van herkomst. Het is daarom steeds aantrekkelijker om begraven te worden in het land waar je bent komen te overlijden en waar je leven zich heeft afgespeeld.

4. Groeiend aantal uitvaartvoorzieningen in moskeeën.
Steeds meer moskeeën hebben de voorzieningen (koelcel & wasruimte) om nabestaanden te bedienen.

5. Groeiend aantal islamitische uitvaartverzorgers. 
Het aantal professionele islamitische uitvaartverzorgers groeit. Een goede uitvaartverzorger ontzorgt je, en kan zowel een uitvaart naar land van herkomst als in Nederland regelen.

6. Extra vliegtickets worden niet vergoed.
Vaak worden bij een buitenlandse uitvaartvoorziening slechts enkele tickets vergoed. Dit terwijl verschillende directe naasten mee moeten vliegen. Met een uitvaartverzekering kun je de kosten van deze extra vliegtickets dekken.

7. Vrije besteding van het geld.
Bij een Nederlandse (kapitaal) uitvaartverzekering ontvangen de nabestaanden een geldbedrag. Zij zijn vrij om bijvoorbeeld het geld deels te gebruiken om gasten te ontvangen.

Ben je nog niet verzekerd of twijfel je nog? Lees hier de veelgestelde vragen over een uitvaartverzekering.