Islamitische Uitvaartvaartverzekering

Het verzorgen van een islamitische begrafenis brengt hoge kosten met zich mee. Hoe zorgt u ervoor dat u goed verzekerd bent als moslim in Nederland? Coöperatie DELA biedt in samenwerking met Lassurance een uitvaartverzekering in geld of diensten aan.

  • Geldverzekering: Begraven worden in uw vaderland of Nederland. DELA keert een bedrag uit
  • Of een dienstenverzekering: DELA regelt en verzorgt een islamitische begrafenis in Nederland
  • ​Kinderen tot 25 jaar zijn voordelig meeverzekerd op uw polis tegen een kinderpremie
  • Uw ouders verzekeren? Dat kan bij DELA tot 75 jaar
  • Eenvoudig online af te sluiten

Voor wie is de islamitische uitvaartverzekering?

De DELA uitvaartverzekering is ideaal voor Moslims in Nederland. Zo heeft uw familie geen zorgen over hoge uitvaartkosten. Een goede uitvaartverzekering geeft rust. Er zijn twee mogelijkheden:

Geldverzekering: Met de geldverzekering krijgt uw familie een bedrag om zelf alles te regelen. Ze kunnen zelf een islamitische uitvaartverzorger kiezen en kiezen voor een uitvaart in Nederland of in het buitenland.

Dienstenverzekering: Uw familie krijgt begeleiding van een professionele uitvaartverzorger van DELA. Uitvaartverzorgers met kennis van islamitische begrafenissen staan klaar om te helpen bij islamitische rituelen en/of speciale wensen zoals eeuwige grafrust.

De beste uitvaartverzekering voor moslims

U kunt de hoogte van het verzekerde bedrag zelf bepalen
Een vast bedrag, ongeacht het aantal verzekerde jaren
Volledige vrijheid in de keuze van uw islamitische uitvaartverzorger
Mogelijkheid om tussentijds de uitvaartverzekering aan te passen
Begraven worden in Nederland óf land van herkomst
Kinderen tot 25 jaar zijn voordelig meeverzekerd op uw polis tegen een kinderpremie
Uw familie heeft geen zorgen over hoge uitvaartkosten!

Veelgestelde vragen over uitvaartverzekeringen

  • Een uitvaartverzekering >
  • Islamitische uitvaart >
  • Buitenland >
  • Overlijden en uitkeren >

U sluit een uitvaartverzekering af om de kosten van uw uitvaart te verzekeren, zodat uw nabestaanden in alle rust afscheid van u kunnen nemen. Zij hoeven zich geen zorgen te maken om de kosten van de begrafenis en alle bijbehorende kosten. Middels een maandelijkse premie bijdrage zijn deze kosten, deels of geheel, gedekt door uw uitvaartpolis.

De kosten van uw uitvaartverzekering berekenen kan eenvoudig en snel. De premie is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Met onze uitvaartcalculator kunt u berekenen welk bedrag u nodig heeft voor uw islamitische uitvaart, en direct de premie van uw uitvaartverzekering berekenen.

Als u of een verzekerde binnen een jaar na het afsluiten van de uitvaartverzekering komt te overlijden, dan stuurt DELA een vragenlijst. Hiermee wordt beoordeeld of de gezondheidsvragen bij het afsluiten van de verzekering goed zijn ingevuld. Is dit het geval? Dan keert DELA uiteraard gewoon uit. Bestaat er twijfel? Dan legt DELA dit voor aan de onafhankelijke Toetsingscommissie Gezondheidsgegevens.

Een Nederlandse uitvaartverzekering geeft u de vrijheid om te kiezen voor een begrafenis in het land van herkomst-, óf in Nederland. Daarnaast kunt u zelf het verzekerde bedrag bepalen. Zo lopen uw nabestaanden niet tegen hoge bijkomende kosten aan. Bovendien heeft u een Nederlandse klantenservice die u kan adviseren tijdens een overlijden.

Met een geldverzekering kan uw familie zelf een islamitische uitvaartverzorger kiezen. Uw familie krijgt een bedrag om zelf alles te regelen. Zo kunt u ook kiezen of u in Nederland of in het buitenland begraven wilt worden. Denk ook aan vliegtickets naar het land van herkomst, of een sadaqa.

Een islamitische uitvaartverzorger zorgt ervoor dat alles volgens de islamitische richtlijnen wordt uitgevoerd. Ook kunnen zij de uitvaart naar het land van herkomst organiseren. Hier vindt u een overzicht van islamitische uitvaartverzorgers in Nederland.

Steeds meer begraafplaatsen in Nederland reserveren een gedeelte voor islamitische graven. Een islamitische begraafplaats heeft andere eisen en de vraag hiernaar groeit. Hier vindt u een overzicht.

De kosten van een (islamitische) uitvaart zijn afhankelijk van bijvoorbeeld de plaats waar u begraven wilt worden. Wilt u begraven worden in Nederland? Dan zijn er aanvullende kosten voor een graf met eeuwige grafrust. Deze liggen tussen de €5.000 en €6.000. Om een idee te krijgen van uw kosten, kunt u gebruik maken van onze uitvaartkostenmeter.

Woont u in een ander land dan Nederland? En kiezen nabestaanden voor een uitvaart in het buitenland? Dan kiezen uw nabestaanden zelf ter plaatse een uitvaartondernemer. Voor een uitvaart in het buitenland keert DELA een maximale vergoeding uit die op de polis staat vermeld. Er wordt uitgekeerd nadat alle uitvaartnota’s zijn ontvangen.

U heeft verschillende opties voor het vervoer van het lichaam naar het buitenland. DELA kan dit voor u organiseren. De kosten hiervoor kunt u opvragen bij DELA. Uw eigen islamitische uitvaartverzorger kan dit ook verzorgen. U bent hierin vrij.

De kosten van een uitvaart naar het buitenland zijn afhankelijk van het bestemmingsland en varieert per uitvaartbedrijf. Met onze uitvaartkostenmeter krijgt u een idee van de kosten. Informeer bij uw uitvaartverzorger voor de exacte kosten.

Een uitvaartverzorger zorgt ervoor dat het lichaam op een islamitische wijze wordt gewassen. Daarnaast regelen zij ook de administratieve afhandeling in Nederland en het vervoer per vliegtuig naar het buitenland.

Bij overlijden keert DELA, na het verwerken van de formaliteiten, direct het geldbedrag uit. Hiermee kunnen de nabestaanden de begrafenis naar eigen wensen invullen.

Blijft na de uitvaart een deel van het verzekerde vrij te besteden bedrag over? Dan keert DELA het resterende bedrag aan de nabestaanden uit.

Bel bij overlijden uw huisarts of 112. Neem daarna contact op met uw uitvaartverzekeraar (als u die heeft). Bij DELA kunt u een overlijden 24 uur per dag melden via 0800 955 66 55 (of vanuit het buitenland 00 31 40 260 16 73). DELA verzorgt uitvaarten voor iedereen, of de overledene verzekerd was bij DELA of niet.

Maak eerst een belronde: de huisarts (of 112), de uitvaartverzekering en uitvaartverzorger. Zoek vervolgens een geldig identiteitsbewijs van de overledene.

In samenwerking met

DELA staat voor kwaliteit

Coöperatie DELA heeft het Keurmerk Uitvaartzorg. Het keurmerk staat voor kwaliteit van de dienstverlening. U ziet aan het keurmerk meteen dat u te maken heeft met een kwalitatief goede uitvaartorganisatie.

Laat uw nabestaanden niet achter met een schuld.