Verzekering voor een islamitische uitvaart

Het verzorgen van een islamitische begrafenis brengt hoge kosten met zich mee. Hoe zorgt u ervoor dat u goed verzekerd bent als Moslim in Nederland? Yarden biedt in samenwerking met Lassurance een uitvaartverzekering in Geld aan.

  • Begraven worden in uw vaderland of Nederland
  • Verzekerd bedrag wordt uitgekeerd in geld
  • Vrije besteding van het geld
  • U bepaalt het verzekerde bedrag
  • ​Kinderen zijn vanaf de geboorte gratis mee te verzekeren tot hun 21de levensjaar
  • Eenvoudig online af te sluiten

Zelf samenstellen van een islamitische uitvaart

Yarden biedt een uitvaartverzekering aan die uitermate geschikt is om uw islamitische uitvaart te dekken. Een zogenoemde uitvaartverzekering in Geld keert bij overlijden een bedrag uit aan de nabestaanden.

U bepaalt zelf welk bedrag er voor de nabestaanden beschikbaar is. Hiermee kunnen zij de islamitische uitvaartwensen uitvoeren.

Zo houdt u bijvoorbeeld de vrije keuze om in uw land van herkomst begraven te worden. En kiest u bijvoorbeeld ook uw islamitische uitvaartverzorger naar wens.

De beste Uitvaartverzekering voor moslims

U kunt de hoogte van het verzekerde bedrag zelf bepalen
Een vast bedrag, ongeacht het aantal verzekerde jaren
Volledige vrijheid in de keuze van uw islamitische uitvaartverzorger
Mogelijkheid om tussentijds de uitvaartverzekering aan te passen
Begraven worden in Nederland óf land van herkomst
Kinderen zijn vanaf de geboorte gratis meeverzekerd tot hun 21de levensjaar

Veelgestelde vragen over uitvaartverzekeringen

  • Een uitvaartverzekering >
  • Islamitische uitvaart >
  • Buitenland >
  • Overlijden en uitkeren >

U sluit een uitvaartverzekering af om de kosten van uw uitvaart te verzekeren, zodat uw nabestaanden in alle rust afscheid van u kunnen nemen. Zij hoeven zich geen zorgen te maken om de kosten van de begrafenis en alle bijbehorende kosten. Middels een maandelijkse premie bijdrage zijn deze kosten, deels of geheel, gedekt door uw uitvaartpolis.

De kosten van uw uitvaartverzekering berekenen kan eenvoudig en snel. De premie is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Met onze uitvaartcalculator kunt u berekenen welk bedrag u nodig heeft voor uw islamitische uitvaart, en direct de premie van uw uitvaartverzekering berekenen.

Indien u binnen een jaar (ook bij overlijden na een jaar) komt te overlijden, kan Yarden een onderzoek instellen om te beoordelen of de gezondheidsvragen naar waarheid zijn ingevuld. Wanneer dit het geval is, keren zij uiteraard gewoon uit.

Een Nederlandse uitvaartverzekering geeft u de vrijheid om te kiezen voor een begrafenis in het land van herkomst, óf in Nederland. Daarnaast kunt u zelf het verzekerde bedrag bepalen. Zo lopen u nabestaanden niet tegen hoge bijkomende kosten aan. Bovendien heeft u een Nederlandse klantenservice die u kan adviseren tijdens een overlijdenis.

Ja, u bent vrij in de keuze voor een islamitische uitvaartverzorger. U en uw nabestaanden hebben de volledige vrijheid over het te besteden bedrag. Het bedrag hoeft bovendien niet verplicht te worden besteed aan de uitvaart. Denk aan vliegtickets naar het land van herkomst, of een sadaqa.

Een islamitische uitvaartverzorger zorgt ervoor dat alles volgens de islamitische richtlijnen wordt uitgevoerd. Ook kunnen zij de uitvaart naar het land van herkomst organiseren. Hier vindt u een overzicht van islamitische uitvaartverzorgers in Nederland.

Steeds meer begraafplaatsen in Nederland reserveren een gedeelte voor islamitische graven. Een islamitische begraafplaats heeft andere eisen en de vraag hierna groeit. Hier vindt u een overzicht.

Geen één begrafenis is hetzelfde en zodoende is geen één begrafenis even duur. De kosten van een islamitische begrafenis hangt af van verschillende punten. Om een een idee te krijgen van uw kosten kunt u gebruik maken van onze uitvaartkostenmeter.

Zowel bij overlijden in Nederland als in het buitenland vergoedt Yarden de uitvaartkosten tot maximaal het verzekerde bedrag dat op de polis staat vermeld. U dient de akte van overlijden en de uitvaartnota’s te overleggen. Vraag de uitvaartondernemer om de nota’s in een voor Nederland leesbare taal op te stellen, bijvoorbeeld in het Engels.

U heeft verschillende opties voor het vervoer van het lichaam naar het buitenland. Yarden kan dit organiseren of uw eigen islamitische uitvaartverzorger. U bent hierin vrij.

De kosten van een uitvaart naar het buitenland is afhankelijk van het bestemmingsland en varieert per uitvaartbedrijf. Met onze uitvaartkostenmeter krijgt u een idee van de kosten. Informeer bij uw uitvaartverzorger voor de exacte kosten.

Een uitvaartverzorger zorgt ervoor dat het lichaam op een islamitische wijze wordt gewassen. Daarnaast regelen zij ook de administratieve afhandeling in Nederland en het vervoer per vliegtuig naar het buitenland.

De Uitvaartverzekering Geld van Yarden is een kapitaalverzekering. Bij een kapitaalverzekering keert de verzekeraar bij overlijden, na het verwerken van de formaliteiten, een geldbedrag uit.

U en uw nabestaanden hebben de volledige vrijheid over het te besteden bedrag. Het bedrag hoeft niet verplicht te worden besteed aan de uitvaart. Overgebleven geld kan dus naar keuze worden besteed aan bijvoorbeeld een sadaqa namens de overledene.

Bel bij overlijden uw huisarts of 112. Neem daarna contact op met uw uitvaartverzekeraar (als u die heeft). Het nummer van Yarden is 0800 8192. Vanuit het buitenland belt u 0031 88 927 3927.

Maak eerst een belronde: de huisarts (of 112), de uitvaartverzekering en uitvaartverzorger. Zoek vervolgens een geldig identiteitsbewijs van de overledene.

In samenwerking met

Yarden luisert naar haar klanten

Sins juli 2013 bezit Yarden de Gouden Oor Erkenning. Het Gouden Oor staat symbool voor het luisterend vermogen van een organisatie voor haar klanten.

Laat uw nabestaanden niet achter met een schuld.