Islamitische Uitvaartverzorgers

Wat je mag verwachten van een Islamitische Uitvaartverzorger

islamitische uitvaartverzorger

Wat moet men precies regelen als een begrafenis in het buitenland zal plaatsvinden? Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen het zelf regelen van een begrafenis in het buitenland of het laten regelen door een uitvaartverzorger.Men zegt weleens dat ze in een paar dagen tijd voor een begrafenis evenveel moeten organiseren als bij een gehele bruiloft. Het gebruikmaken van een islamitische uitvaartverzorger kan daarom een verstandige beslissing zijn bij het organiseren van een islamitische begrafenis. Immers vergt het verzorgen van een lijk veel verantwoordelijkheid waar niet iedereen raad mee weet. Het is niet voor iedereen duidelijk wat de islamitische voorschriften zijn bij het verzorgen van een overledene. Ook weet niet iedereen wat een islamitische uitvaartverzorger precies doet. Dus welke specifieke diensten mag je nu verwachten van een islamitische uitvaartverzorger?

Formaliteiten

Een islamitische uitvaartverzorger draagt de complete zorg voor alle wettelijke handelingen die essentieel zijn om een islamitische uitvaart in goede banen te leiden. De uitvaartverzorger wordt gezien als aanspreekpunt voor alle betrokken partijen. Hij regelt alle formaliteiten en neemt daarnaast de coördinerende rol op zich. Een voorbeeld van een formaliteit is het regelen van een lijkwagen die het lijk van het mortuarium naar het vliegveld brengt. Het is daarbij van belang dat er chauffeurs geregeld worden en dat die op de hoogte worden gesteld van de planning.

Opvang van nabestaanden

Het verwerken van de dood kent een rouwperiode van drie dagen. Bij de nabestaanden kan het overlijden van een dierbare in die periode vele vragen met zich meebrengen. Zowel tijdens als na de uitvaart staat een uitvaartverzorger als vraagbaak voor u klaar. Naast uitvaart gerelateerde vragen kan een uitvaartverzorger ook spirituele vragen ontvangen. De uitvaartverzorger heeft een religieuze opleiding gevolgd en is in staat om vragen omtrent de islam te beantwoorden.

Tickets boeken voor meereizende personen

Het is niet altijd voor iedereen duidelijk wanneer een overledene gerepatrieerd kan worden, omdat dit afhangt van de administratieve afhandeling. Voor nabestaanden die graag willen meereizen zorgt dit naast ongerustheid ook veel stress. Uitvaartverzorgers bieden hulp bij het boeken van vluchten voor de meereizende personen.

Het zo snel mogelijk afhandelen van alle benodigde formaliteiten, het regelen van de repatriëring en het helpen van nabestaanden? Dat zijn een paar taken die een uitvaartverzorger uit handen kan nemen. Wil je graag gebruik maken van de diensten die een uitvaartverzorger jou kan aanbieden? Kijk dan hier om een uitvaartverzorger bij jou in de buurt te vinden.