Oude Landen begraafplaats

Descriptie

Descriptie

Een gedeelte is gereserveerd voor islamitische graven en zo moslim vriendelijk beheerd.

Toestemming voor het plaatsen van een gedenkteken moet bij het bestuur van de Stichting Beheer Algemene Begraafplaats Oude Landen worden aangevraagd door – en wordt gesteld op naam van – de rechthebbende van de grafruimte. Het bestuur heeft nadere regels vastgesteld over de aard en de afmetingen van het gedenkteken en de wijze van aanbrengen.

De begraafplaats Oude Landen is gevestigd aan de Beekstraat 48A te Nuenen en is tussen zonsopkomst en zonsondergang via een kleine looppoort toegankelijk voor bezoekers.

Al sinds 2005 ijvert de Eindhovense Stichting Islamitisch Begrafeniswezen voor een islamitische begraafplaats in deze regio, een klus die niet gemakkelijk bleek. In veel grote steden, zoals ook in Eindhoven, is er wel een islamitisch gedeelte op de openbare begraafplaats, maar het verkrijgen van ‘eeuwigdurende’ grafrechten is niet vanzelfsprekend.

Met eeuwigdurend grafrecht wordt bedoeld dat het graf in principe nooit geruimd wordt, iets dat voor moslims heel erg belangrijk is. In Nuenen werd die mogelijkheid gecreëerd, waarmee het de derde moslimbegraafplaats van Nederland werd en de eerste in Brabant. De moslimbegraafplaats werd op 16 november vorig jaar geopend.

Beheerder: Dhr. H.B. Leurink

 

Contact

Contact

Locatie

Oude Landen begraafplaats
Routebeschrijving

Contact

Oude Landen begraafplaats
Islamitische Uitvaartverzekering,
Goed geregeld

1. Volledige dekking uitvaart
2. Bedrag bij overlijden
3. Vrij besteedbaar

Bereken uw premie